Dette temakursus indeholder noget af det mest centrale i forhold til det teoretiske grundlag på Psykoterapeutuddannelsen.

Grundlaget for den dynamiske forståelse af menneskers indre, er udviklet af Freud. Kurset vil give dig en indføring i denne dynamiske forståelse af vores indre. Det vil sige den psykoanalytiske forståelse af sammenhængen mellem begreberne tilknytning, følelser, angst og forsvar.

Undervisningens metodiske tilgang, er inspireret af D. Malan og H. Davanloo, der videreudviklede Freuds teorier, og især udviklede den terapeutiske metode ”Intensiv dynamisk korttidsterapi”.

På dette temakursus lægger vi vægt på teori og efterfølgende diskussion. Der vil også blive opgaver og gruppearbejde der har til formål at implementere teorien, og som vil gøre det teoretiske vedkommende på et personligt plan.

Det dynamiske indre er et af de mest spændende områder i terapi og psykologi. På trods af ganske store mængder forskning og erfaringer på området, er der stadig meget, der er uudforsket og kan forekomme gådefuldt. Da dele af dit dynamiske indre er ubevidste, er vi ofte også en gåde for os selv. Vi vil dykke ned i arbejdet med at komme til at kende de kræfter og konflikter, der er på spil og som ruinerer det gode liv og skaber forskellige symptomer som depression, angst, stress og krise.

Vi undersøger en række metoder og modeller, der er udviklet til at tegne kort over det ubevidste land og dets indbyggere: følelser, angst og forsvar. Vi vil også – via terapeutisk teori og praktiske øvelser – søge at finde konstruktive, positive veje til at håndtere konflikterne og frigøre følelserne og dermed finde potentialet for at kunne løse op for selv vanskelige problematikker. Dine personlige erfaringer og indsigter er et væsentligt omdrejningspunkt i de grundige refleksioner og ikke mindst den livlige debat, vi vil opfordre til i løbet af kurset.