Psykoterapeutuddannelsen logo

Instituttet er organiseret i

PSYKOTERAPEUTUDDANNLSEN A/S

Psykoterapeutuddannelsens mål er at udbyde uddannelser
og kurser inden for Psykoterapi og Psykologi

Underviserne

Rikke Hvelplund

Rikke Hvelplund

Psykoterapeut MPF

For mig er det at være sammen med mennesker omkring læring og dannelse noget helt særligt. I udviklingen af vores faglige og personlige identitet som psykoterapeuter er der brug for fordybelse, hvor vi på en og samme tid begriber, omsætter og operationaliserer ‘det lærte’ – i trygge rammer og i trygge fællesskaber.

For år tilbage blev jeg uddannet psykoterapeut hos bl.a Torben og Karin, og jeg har efterfølgende taget en ISTDP-uddannelse. Til daglig er jeg selvstændig psykoterapeut i et praksisfællesskab i København.

Jeg har en fortid som erhvervspilot, og jeg er gift og har 3 børn.

Tina Laursen

Tina Laursen

Psykoterapeut MPF

Jeg er uddannet Cand. Pæd. Psyk. og Familie- og Psykoterapeut, MPF samt suppleret med et 5. år med fokus på eksistentiel psykoterapi.

Psykoterapi er en grundlæggende måde for mig at tænke og være i verden på. 

Jeg elsker når jeg oplever pulsen mellem mennesker, og når vi sammen kan tale om det der er og har betydning for os.

Jeg har en stor forkærlighed for mennesker, der kæmper med det; tager hånd om det; søger indsigt i det; og i min rolle som underviser er det når det lykkes, at jeg glædes mest.

 

 

Mads Lund

Mads Lund

Familie- & Psykoterapeut MPF og Cand. Pæd. i pædagogisk psykologi

Jeg har i mere end 20 år arbejdet med familie- og psykoterapi, både som familieterapeut og leder af et familiecenter i det kommunale system samt gennem privat praksis.

Derudover har jeg mange års erfaring med supervision og undervisning af psykoterapeut- og familieterapeutstuderende som underviser på bl.a. Kempler Instituttet og Gestaltinstituttet.

Jeg har en særlig optagethed på de dynamikker, der kan opstå i en familie, når forældrestile kolliderer eller når livet rammer os. Det kan være med baggrund i livskriser som skilsmisse, svær sygdom eller traumatiske hændelser. Jeg er optaget af, hvordan vi forstår os selv og hvad vi tillægger denne forståelse. At nærvær og opmærksomhed på dig, dit og vores er betydningsfuldt, for at vi sammen kan give udtryk for os selv og skabe muligheder for udvikling lige nu og her.

Rikke Ravn Heunecke

Rikke Ravn Heunecke

Aut. psykolog & Psykoterapeut MPF, Uddannelsesansvarlig

Estern Censor Iver Hecht

Estern Censor Iver Hecht

Autoriseret Psykolog, Ekstern Censor

Jeg har de sidste 28 år været forstander for Familiecentret Vibygård. Ved siden af mit forstanderjob har jeg arbejdet med personaletræning og supervision, haft mennesker i individuel- par og familieterapi. At arbejde med menneskelige relationer har været en passion både for mig selv og igennem de møder jeg har haft med beboere, personale, børn og klienter siden jeg midt i 1970’erne trådte mine barnesko i børnepsykiatrien.
Ekstern Censor Mette Schramm

Ekstern Censor Mette Schramm

Psykoterapeut, MPF

Jeg har gennem min periode som psykoterapeut arbejdet som familiebehandler, familiekonsulent og misbrugsbehandler. Siden 2012 har jeg arbejdet med misbrugere i fængselsregi, hvor jeg primært har arbejdet med individuelle terapeutiske forløb og gruppeterapi men også med parterapi. Fra 2016 har jeg fungeret som behandlingsleder på behandlingsafdelingen i Enner Mark Fængsel. Jeg har altid været optaget af det komplekse felt og særligt den enkeltes samspil med omverdenen.

Ledelse og Administration

Kai Andersen

Kai Andersen

Adm. Direktør

Kai er initiativtager til PSYKOTERAPEUTUDDANNELSEN A/S og har det overordnede ansvar for de aktiviteter der foregår i virksomheden. Hvilket betyder det alt fra det helt lavpraktiske på stedet og under kurserne, til større overordnede beslutninger der kræves i driften af instituttet.
Annette Mølholm Hansen

Annette Mølholm Hansen

Administration og Økonomiansvarlig

Annette tager sig af de administrative opgaver og styrer økonomien. Det er hos hende du kan henvende dig, hvis du har spørgsmål til tilmelding eller har brug for en afdragsordning, Hun vil ofte være at finde på kontoret på Velling Koller.

Institutets historie og det smukke og helt særlige Velling Koller

 

Institutets historie

Institutet blev stiftet den 1. oktober 2014 af Karin Gyltner, Bodil Dahl, Peter Wittenborg, Torben Thaulow, Annette Hansen og Kai Andersen. Karin, Bodil, Peter og Torben havde mange års erfaring med undervisning i psykoterapi, Annette og Kai mange års erfaring med at drive og adminstrere en virksomhed, samtidig har Annette kurser indenfor psykoterapi og Kai er uddannet psykoterapeut MPF.

Det var vigtigt for os at skabe Psykoterapeutuddennelsen, en uddannelse vi selv gerne ville have taget og uddannelse der rustede vores studerende til at blive gode psykoterapeuter der havde en faglighed og integretet der gjorde at de kunne hjælpe deres fremtidige klienter til at komme ud af fastlåste problemstillinger og få et bedre liv.

Vi synes selv at det lykkes for os og har siden 2014 uddannet mange psykoterapeuter hvor en del af dem i dag er privat praktiserende psykoterapeuter.

I 2022 startede vi et genrationsskifte på undervisersiden og her i 2023 er generationsskiftet fuldt gennemført, så underviserne på den psykoterapeutiske uddannelse er i dag Mads Randal-Lund, Tina Laursen, Rikke Hvelplund og Rikke Ravn Heunecke alle også med års arfering i psykoterapi og undervisning i det.

Det nye hold undervisere bygger deres undervisning på de der allerede har vist sig at være effektivt og lærende, kombineret med det de har gode erfaringer med.

Velling Koller

Da vi i sin tid skulle finde de helt rigtige rammer for vores uddannelse, var vi ikke et sekund i tvivl. Velling Koller er på ingen måder et moderne kursuscenter – og alligevel det helt naturlige valg. Med al sin historiske patina og charme, emmer stedet simpelthen af ro, sanselighed og magi. Vi har kastet vores anker ind i en helt særlig historie, et vaskeægte eventyr.

For mere end 100 år siden blev Velling Koller opdaget af en fotograf, der, som os, forelskede sig hovedkulds i det sceniske og smukke landskab. Her var åbne vidder og en udsigt så fantastisk, at folk strømmede hertil fra nær og fjern. Således gik det også til, at stedet senere blev forvandlet til en mageløs Eventyrhave, fyldt med spændende oplevelser som taget ud af H. C. Andersens og Brødrene Grimms eventyr. Eventyrhaven blev en publikum-magnet uden lige på disse kanter, med flere end 200.000 besøgende i 1962. Kun Tivoli i København kunne hamle op med Eventyrhaven på Velling Koller.

Historiens vingesus fornægter sig ikke og man kan stadig føle sig hensat til en magisk boble, hvor tiden står stille. En tidslomme langt væk fra hverdagens fart – og med plads til fordybelse og forankring. Indad i dit eget eventyrlige univers – og udad mod din verdens åbne horisont.

Man siger at stærke rødder, skaber smukke blade. Vi tror på at det er sandt – og det gælder for mennesker, som for træer. Vi har brug for næring, for at vokse os stærke og robuste i vores rødder – og derfra kan vi sætte skud, der vil strække sig mod solen og, når tiden er moden, vil springe ud i fuldt flor. På Velling Koller er vi omkranset af stærke, smukke træer og med rodnettet solidt placeret i den sunde jyske muld, er det vigtige fundament på plads. Rammerne er sat for dit personlige fundament – og for din forunderlige læringsrejse.

Undervejs kan du skue udover områdets unikke natur og følge årstidernes væld af farver og forandringer – præcis som du kan skue udover din egen udviklingsproces og med tiden blive i stand til, at se dig selv og din verden i nye farver og klarere lys.

På alle måder er Velling Koller derfor meget mere end bare et sted. Historien, ånden, energien og magien lever videre i alt, hvad der sker på stedet. Fortid, nutid og fremtid smelter sammen i og med de utrolige omgivelser, hvor man mærker historiens vingesus i bladene på træerne.

Så hvad kan næsten være mere meningsgivende, end at lade eventyret begynde netop her? Tag på rejse i din egen personlige udvikling – sammen med os, i Eventyrhaven på Velling Koller.