Psykoterapeutuddannelsen logo

Instituttet er organiseret i

PSYKOTERAPEUTUDDANNLSEN A/S

Psykoterapeutuddannelsens mål er at udbyde uddannelser
og kurser inden for Psykoterapi og Psykologi

Underviserne

Rikke Hvelplund

Rikke Hvelplund

Psykoterapeut MPF

For mig er det at være sammen med mennesker omkring læring og dannelse noget helt særligt. I udviklingen af vores faglige og personlige identitet som psykoterapeuter er der brug for fordybelse, hvor vi på en og samme tid begriber, omsætter og operationaliserer ‘det lærte’ – i trygge rammer og i trygge fællesskaber.

For år tilbage blev jeg uddannet psykoterapeut hos bl.a Torben og Karin, og jeg har efterfølgende taget en ISTDP-uddannelse. Til daglig er jeg selvstændig psykoterapeut i et praksisfællesskab i København.

Jeg har en fortid som erhvervspilot, og jeg er gift og har 3 børn.

Tina Laursen

Tina Laursen

Psykoterapeut MPF

Jeg er uddannet Cand. Pæd. Psyk. og Familie- og Psykoterapeut, MPF samt suppleret med et 5. år med fokus på eksistentiel psykoterapi.

Psykoterapi er en grundlæggende måde for mig at tænke og være i verden på. 

Jeg elsker når jeg oplever pulsen mellem mennesker, og når vi sammen kan tale om det der er og har betydning for os.

Jeg har en stor forkærlighed for mennesker, der kæmper med det; tager hånd om det; søger indsigt i det; og i min rolle som underviser er det når det lykkes, at jeg glædes mest.

 

 

Mads Lund

Mads Lund

Familie- & Psykoterapeut MPF og Cand. Pæd. i pædagogisk psykologi

Jeg har i mere end 20 år arbejdet med familie- og psykoterapi, både som familieterapeut og leder af et familiecenter i det kommunale system samt gennem privat praksis.

Derudover har jeg mange års erfaring med supervision og undervisning af psykoterapeut- og familieterapeutstuderende som underviser på bl.a. Kempler Instituttet og Gestaltinstituttet.

Jeg har en særlig optagethed på de dynamikker, der kan opstå i en familie, når forældrestile kolliderer eller når livet rammer os. Det kan være med baggrund i livskriser som skilsmisse, svær sygdom eller traumatiske hændelser. Jeg er optaget af, hvordan vi forstår os selv og hvad vi tillægger denne forståelse. At nærvær og opmærksomhed på dig, dit og vores er betydningsfuldt, for at vi sammen kan give udtryk for os selv og skabe muligheder for udvikling lige nu og her.

Rikke Ravn Heunecke

Rikke Ravn Heunecke

Aut. psykolog & Psykoterapeut MPF, Uddannelsesansvarlig

Estern Censor Iver Hecht

Estern Censor Iver Hecht

Autoriseret Psykolog, Ekstern Censor

Jeg har de sidste 28 år været forstander for Familiecentret Vibygård. Ved siden af mit forstanderjob har jeg arbejdet med personaletræning og supervision, haft mennesker i individuel- par og familieterapi. At arbejde med menneskelige relationer har været en passion både for mig selv og igennem de møder jeg har haft med beboere, personale, børn og klienter siden jeg midt i 1970’erne trådte mine barnesko i børnepsykiatrien.
Ekstern Censor Mette Schramm

Ekstern Censor Mette Schramm

Psykoterapeut, MPF

Jeg har gennem min periode som psykoterapeut arbejdet som familiebehandler, familiekonsulent og misbrugsbehandler. Siden 2012 har jeg arbejdet med misbrugere i fængselsregi, hvor jeg primært har arbejdet med individuelle terapeutiske forløb og gruppeterapi men også med parterapi. Fra 2016 har jeg fungeret som behandlingsleder på behandlingsafdelingen i Enner Mark Fængsel. Jeg har altid været optaget af det komplekse felt og særligt den enkeltes samspil med omverdenen.

Ledelse og Administration

Kai Andersen

Kai Andersen

Adm. Direktør

Kai er initiativtager til PSYKOTERAPEUTUDDANNELSEN A/S og har det overordnede ansvar for de aktiviteter der foregår i virksomheden. Hvilket betyder det alt fra det helt lavpraktiske på stedet og under kurserne, til større overordnede beslutninger der kræves i driften af instituttet.
Annette Mølholm Hansen

Annette Mølholm Hansen

Administration og Økonomiansvarlig

Annette tager sig af de administrative opgaver og styrer økonomien. Det er hos hende du kan henvende dig, hvis du har spørgsmål til tilmelding eller har brug for en afdragsordning, Hun vil ofte være at finde på kontoret på Velling Koller.

Institutets historie og det smukke og helt særlige Velling Koller

 

Institutets historie

Instituttet blev grundlagt den 1. oktober 2014 af Karin Gyltner, Bodil Dahl, Peter Wittenborg, Torben Thaulow, Annette Hansen og Kai Andersen.

Karin, Bodil, Peter og Torben havde mange års erfaring inden for undervisning i psykoterapi, mens Annette og Kai havde omfattende erfaring med at drive og administrere virksomheder. Desuden har Annette erfaring med kurser inden for psykoterapi, og Kai er uddannet psykoterapeut MPF.

Det var vigtigt for os at etablere Psykoterapeutuddannelsen som en uddannelse, som vi selv ville have ønsket at tage. Vi ønskede at ruste vores studerende til at blive dygtige psykoterapeuter med en solid faglig viden og integritet, der ville gøre dem i stand til at hjælpe deres kommende klienter med at overvinde fastlåste problemer og opnå et bedre liv.

Vi mener selv, at vi har opnået succes med dette mål og har siden 2014 uddannet mange psykoterapeuter, hvoraf mange i dag har private praksisser som psykoterapeuter.

I 2022 startede vi et generationsskifte blandt underviserne, og nu i 2023 er generationsskiftet fuldført. Underviserne på den psykoterapeutiske uddannelse består nu af Mads Randal-Lund, Tina Laursen, Rikke Hvelplund og Rikke Ravn Heunecke, som alle har mange års erfaring inden for psykoterapi og undervisning.

Det nye hold af undervisere bygger deres undervisning på metoder, der allerede har vist sig at være effektive og lærerige, kombineret med deres egne gode erfaringer. Vi stræber efter at sikre, at vores undervisning fortsat er af høj kvalitet og forbliver relevant for vores studerende, så de kan blive kompetente og professionelle psykoterapeuter i fremtiden.

Velling Koller

På Velling Koller har vi fundet de helt rigtige rammer til vores uddannelse, og vores valg var ikke til diskussion. Selvom det ikke er et moderne kursuscenter, er det en naturlig og perfekt passende destination. Stedet emmer simpelthen af ro, sanselighed og magi takket være sin historiske patina og charme. Vi har ankrede os i en særlig historie, et ægte eventyr.

For over 100 år siden blev Velling Koller opdaget af en fotograf, der, ligesom os, forelskede sig hovedkulds i det naturskønne og smukke landskab. Det var et område med åbne vidder og en fantastisk udsigt, der tiltrak folk fra nær og fjern. Således blev stedet senere omdannet til en fortryllende eventyrhave, fyldt med spændende oplevelser direkte fra H.C. Andersens og Brødrene Grimms eventyr. Eventyrhaven blev en publikumsmagnet uden sidestykke i området, og i 1962 besøgte mere end 200.000 mennesker stedet. Kun Tivoli i København kunne matche Eventyrhaven på Velling Koller.

Historiens vingesus er tydeligt til stede, og man kan stadig føle sig omsluttet af en magisk boble, hvor tiden står stille. Det er en tidslomme, langt væk fra hverdagens travlhed, og der er plads til fordybelse og forankring. Du kan dykke ind i dit eget eventyrlige univers og samtidig udvide dine horisonter ud mod verden.

På Velling Koller er vi omgivet af stærke, smukke træer, og med vores rødder solidt forankret i den sunde jyske muld har vi det vigtige fundament på plads. Rammerne er skabt for dit personlige fundament og for din forunderlige læringsrejse.

Undervejs kan du nyde udsigten over det unikke naturområde og følge årstidernes skiftende farver og forandringer. Præcis som du kan observere din egen udviklingsproces og med tiden se dig selv og din verden i nye farver og et klarere lys.

På alle måder er Velling Koller derfor meget mere end blot et sted. Historien, ånden, energien og magien lever videre i alt, hvad der sker her. Fortid, nutid og fremtid smelter sammen med de utrolige omgivelser, hvor man kan mærke historiens vingesus i træernes blade.

Hvad kunne være mere meningsfuldt end at lade eventyret begynde netop her? Tag med os på